Bastinelli Knives – Artistieke en inzetbare messen

Bastinelli Mako Fixed

Bastinelli Knives is het merk dat in het leven is geroepen door Bastien Coves, een talentvolle messenmaker afkomstig uit Frankrijk. Reeds op jonge leeftijd werd Bastien opgeleid door meester messenmakers Christian Moretti en Francois Bignon. De ideeën, creaties en keihard werken maakten Bastien in zeer korte tijd beroemd onder liefhebbers van messen en specialisten over de hele wereld. Oplettende filmkijkers onder ons herkennen werk van Bastinelli uit de film ‘Lucy’. Bastien emigreerde in 2017 naar Amerika en werkt sindsdien vanuit het zonnige Florida aan zijn nieuwe projecten.

Bastinelli Knives ‘Tactical Art’

De sierlijke en agressieve vormen zijn uitermate kenmerkend voor de werken van Bastinelli Knives. Bastinelli messen zijn kunstzinnige voorwerpen, maar met het achterliggende idee om 100% (tactisch) inzetbaar te kunnen zijn. Bastien is een bedreven beoefenaar van verschillende Martial Arts waarin messen vaak een hoofdrol spelen. De kennis over hoe een mes zou moeten aanvoelen in de hand en hanteerbaar moet zijn komen rechtstreeks voort uit zijn eigen ervaring en de samenwerkingen met andere specialisten.

Door samenwerkingen aan te gaan met bekende meesters in de krijgskunst zoals Doug Marcaida en Fred Mastro ontstonden een aantal topmodellen. Deze messen waaronder de Bastinelli Picoeur en de Bastinelli PY waren direct populair bij de volgers en relaties van de meesters en hebben direct bijgedragen aan de bekendheid van de Bastinelli messen. Een andere samenwerking leidde tot een van de bekendste messen van Bastien, namelijk de RED. Dit mes is een tactisch en utiliteit mes ontwikkeld voor R.A.I.D. de speciale interventie en anti-terreur eenheid van de Franse politie. Inmiddels is hier een verbeterde versie van uitgebracht, de RED v2. SWAT teams, speciale legereenheden en liefhebbers hebben dit mes reeds opgenomen in hun uitrusting of verzameling.

Productie en maatwerk Bastinelli messen

Bastinelli messen zijn over het algemeen uitgevoerd in N690Co en af en toe in D2 staal. N690Co een staalsoort die door een groot aantal bekende messenmakers en -bedrijven wordt gebruikt. N690Co is een uitermate goed uitgebalanceerde staalsoort met een hardheidsgraad tussen 58-60 HRC. Hierdoor blijft het mes lang scherp, is het niet moeilijk om te slijpen en splintert het over het algemeen niet. Een bijkomstig voordeel is dat N690Co niet snel roest. De handgrepen van productiemodellen zijn uitgevoerd in gefreesd G-10, een duurzaam kunststof. Indien je iets anders dan anders wil, dan is het mogelijk om je mes op maat en deels naar eigen wensen te laten uitvoeren.

Bastinelli Knives - Knifestore

Bastinelli Knives kopen

In Nederland is Knifestore een van de officiële verkooppunten van Bastinelli Knives. Wil je meer weten over Bastinelli, dan ben je bij Knifestore aan het juiste adres. Knifestore heeft de meeste messen van Bastinelli direct op voorraad en als je op werkdagen voor 16.00 bestelt, dan heb je je pakketje over het algemeen de volgende dag al in huis.

Geplaatst in