De perfecte vergadertafel

De vergaderruimte is een plaats waar de beste ideeën geboren worden. Problemen oplossen, nieuwe producten ontwikkelen, diensten bijsturen… het gaat allemaal tijdens een brainstorm met je team.

Ga jij een vergaderruimte inrichten? Dan is de vergadertafel een van de belangrijkste items in deze ruimte. Wij vertellen je hoe je de beste tafel vindt.

Analyse

Eerst en vooral moet je je noden in kaart brengen. Hoeveel personen zullen er gemiddeld aan een vergadering deelnemen? Dit bepaalt de afmeting van de vergadertafel.

Meet de beschikbare ruimte op. Zorg ervoor dat er voldoende plaats is voor de tafel, stoelen, loopruimte en andere meubels, zoals een dossierkast of een whiteboard op wieltjes.

Denk ook na over de vergaderstijl. Ga je voor een traditioneel formele bijeenkomst, dan is een lange rechthoekige tafel met stoelen de beste optie. Een mooie ronde tafel van gerowonen.be of een andere webshop is een goed alternatief, omdat ronde tafels de communicatie bevordert. Mag het wat informeler zijn? Koop dan een hoge statafel of een set sofa’s met een salontafel. 

Functionaliteit

Tijdens vergaderingen zal je waarschijnlijk allerlei elektronische toestellen gebruiken, zoals een laptop, beamer, videoconferencing. Daarom is het handig wanneer de vergadertafel ingebouwde stopcontacten en/of een kabelmanagement systeem heeft. 

Als we over functionaliteit spreken, moeten we het ook hebben over het verplaatsen van de tafel. In sommige gevallen is het nuttig om een vergadertafel op wielen te kopen. Als je snel verschillende opstellingen wil maken, is het interessant om meerdere kleine tafels te combineren tot één grote vergadertafel. Dit biedt meer flexibiliteit. 

Stijl

De tafel moet bij de algehele inrichting van de vergaderzaal en het kantoor passen. Een samenhangend ontwerp draagt bij aan een professionele uitstraling. Dat is belangrijk wanneer je klanten ontvangt in de vergaderruimte. 

Ergonomie

Let op de ergonomie van de vergadertafel. Dit hangt enerzijds af van de poten. Tafelpoten die in de weg zitten zijn niet leuk. Daarnaast wordt de ergonomie bepaald door de stoelen. Er moet voldoende afstand tussen het zitvlak van de stoelen en de onderkant van het tafelblad zijn, maar deze afstand mag ook niet te groot zijn. Het kan dus nooit kwaad om de vergaderstoelen en -tafel samen aan te kopen om ze op elkaar af te stemmen.