Een bezoek aan een tandartsenpraktijk in Amsterdam-Zuid

Een gewone dag in de tandartsenpraktijk in Amsterdam-Zuid kan altijd onverwachte wendingen hebben. Een leuke ontmoeting met een jong gezin waar net een baby is geboren. In deze familiepraktijk waren zowel de vader als de moeder als kind ook al patiënt. De baby wordt dan ook vol trots even uit de wandelwagen getild en bewonderd door de tandarts. Het driejarige dochtertje van het stel is ook meegekomen en apetrots op haar broertje. Zij is al vaker mee geweest naar de tandartsenpraktijk aan de Zuidas en stapt dan ook zonder angst de spreekkamer binnen. Ze mag als eerste in de stoel: Gelukkig ziet haar melkgebit er prima uit en krijgt ze een complimentje van de tandarts. 

Een complexe behandeling

Later die ochtend heeft een oudere dame een afspraak. Haar gebit is al jaren slecht, ondanks dat ze altijd goed poetst en vrijwel niet snoept. In een ervaren tandartsenpraktijk in Amsterdam-Zuid hebben ze ook hier ervaring mee. Er is een brug geplaatst, maar die doet pijn bij het eten. Er wordt uitgebreid de tijd voor haar genomen en de brug wordt bijgeslepen, gepast, nog eens bekeken en nogmaals gepast. Na een uur lijkt de brug goed te zitten. Mevrouw krijgt op het hart gedrukt zeker contact op te nemen als de klachten niet overgaan.

Een patiënt met grote angst voor de tandarts

’s Middags heeft een jongeman een afspraak. Het is de vraag of hij zal komen, want hij is doorverwezen door de huisarts en heeft vanwege extreme angst voor de tandarts al jaren geen tandartsenpraktijk van binnen gezien. Maar hij is er en wordt rustig meegenomen naar de spreekkamer. Na een gesprek over de reden van zijn angst mag hij plaatsnemen in de tandartsstoel. Het blijkt dat er zeker het nodige aan zijn gebit moet gebeuren. Maar dankzij de duidelijke uitleg van de ervaren tandarts en de belofte dat er zo veel mogelijk met verdoving zal worden gewerkt verlaat hij gerustgesteld de praktijk. Zijn vervolgafspraak voor enkele dagen later komt hij na en zijn  gebit wordt enorm opgeknapt. 

Wil jij ook zo’n fijne tandartspraktijk?

Heb je na het lezen van dit verhaal het idee dat dit de tandartspraktijk is waar je naar op zoek bent? Kijk dan zeker even op de website van tandarts Liem-Michael in Amsterdam-Zuid. Hier staat een enthousiast team voor je klaar om jouw gebit de best mogelijke behandeling te geven. 

Geplaatst in